Northern Light Reindeer Siida / Mollisjok Lodge

Langt inne på den vakre vidda møter du Per Edvard Johnsen (Molleš-Piera) og hans eldste sønn Simen som i dag driver den trivelige fjellstua sammen. Resten av familien Johnsen, samt venner og slektninger som er glad i stedet og gjerne hjelper til, kan du også treffe på her.

Finnmarksvidda mellom Karasjok og Kautokeino

Per Edvard er stedets kokk, fisker og snekker, historieforteller og trivelige vert. Simen, som er tredje generasjons driver av Nedre Mollisjok, jobber blant annet med booking og har orden på logistikk og alt som må ordnes med på et sted som dette, langt fra allfarvei. Å besøke Nedre Mollisjok er som å komme hjem på besøk til familien som holder til her. Forøvrig bor det også 8 kjørerein her på stedet. De har selvsagt hvert sitt samiske navn og tar også gjerne mot besøk.

Per Edvard samarbeider tett med reineier John Samuel Utsi, ikke minst om det de kaller "vårens vakreste eventyr". Det er en reise over vidda som de to leverer i fellesskap hvert år. Den handler om å gå på ski og med rein og slede følge i sporene til John Samuels reinflokk fra vidda til sommerbeitet ved kysten. 

www.mollisjok.com

Ann-Jorid Pedersen
Per Edvard Johnsen på vinterfiske
Per Edvard Johnsen på vinterfiske
John Samuel Utsi
Portrett av John Samuel Utsi

Relaterte artikler