Sámi dáiddaguovddáš / Samisk Senter for Samtidskunst

Kristoffer Dolmen er lederen av et av Sápmis mest spennende og flotte kunstsentere for samiske utøvere. Han har med seg en stab av ildsjeler og er opptatt av å bygge kvalitet i alle ledd, så du får en flott opplevelse og ny innsikt når du besøker utstillingene. «Mitt ønske for Sámi Dáiddaguovddáš (SDG) er at vi skal fortsette å vise gode utstillinger og skape aktiviteter som publikum finner interessante, samt jobbe for samarbeid med andre institusjoner i og utenfor Norge. SDG har et viktig oppdrag i å få samisk kunst ut i verden. Jeg ser frem til å bidra til senterets videre utvikling sammen med de øvrige ansatte», sier han. .

Karasjok i Finnmark

Stiftelsen Sámi Dáiddaguovddáš (SDG), etablert i 1986, er det ledende internasjonale senteret for samiske samtidskunstnere. 

SDG er en institusjon med formål om å støtte, formidle og synliggjøre samisk samtidskunst i Europa, til urfolksområder og til de største kunstarenaer i verden. Et viktig formål SDG har er å formidle og skape interesse og forståelse for samtidskunstens uttrykk samtidig som å gi rom for nye og eksperimentelle kunstneriske praksiser og virke for kunstnerisk ytringsfrihet. Sámi Dáiddaguovddáš arbeider for å utvikle og utvide den samiske samtidskunstens møte
med publikum.

samidaiddaguovddas.no

Portrett av Kristoffer Dolmen i samisk kofte.
Tor Egil Rasmussen
Damer som ser på skulptur.

Relaterte artikler