L

post@nordnorge.com

w

Samisk liv lengst mot nord, Nordkapp

I vår leir på vei opp til Nordkapp-platået, kan du besøke mennesker fra flere samiske familier og bli kjent med vår historie og kultur. Og du kan kysse et reinsdyr om du vil! Denne opplevelsen er for deg som vil ha mest mulig av samisk liv og kultur på kort tid.

Icons
14.01.202016:00 Ann-Jorid

I den hyggelige leiren vår finner du både flere tradisjonelle telt (lavvuer) og reinsdyr og du møter mennesker fra flere samiske familier. Vi er der for å gjøre besøket ditt så trivelig og lærerikt som mulig på den tiden du har til rådighet. I godt selskap rundt bålet i lavvoen, får du smake på samisk mat og drikke og høre joik og gode historier. 

Du får selvsagt også hilse på de nydelige, tamme reinsdyrene våre og gjerne ta selfier med dem. Kanskje er du også interessert i samisk kunsthåndverk og souvenirer. I så fall har vi et flott utvalg med til deg som du kan få beundre. Kjøp gjerne med deg en gave hjem også, eller unn deg et håndlaget samisk minne selv.

En annen populær aktivitet er lassokasting på reinhorn. Lassoen har alltid vært og er fortsatt ett av de aller viktigste redskapene for reindriftsutøveren. Vi viser deg triksene så du kan imponere både deg selv og andre.

SARA SAMI SIIDA

Tidspunkt:  Sommer

Aktivitetsnivå: Enkelt

Kapasitet: 50

Varighet 1-2 timer

Inkludert: enkel matservering

Toaletter og parkeringsplass tilgjengelig rett ved leiren.

Bekledning: Vind- eller regntett tøy, tilpasset etter været

Pris: 950,- kr pr person

Spesialtilbud: Undervisning i samisk kunsthåndverk og samisk kjøkken.

Sara Sami Siida
Sara Sami Siida
Wikimedia commons