Det gode liv på vidda, Mollisjok

Midt ute på vidda ligger fjellstua Nedre Mollisjok Lodge. Her møter du den trivelige Johnsenfamilien som har drevet fjellstue og levd av viddas råvarer i flere generasjoner. Sammen med dem kan du leve det gode liv nær naturen, langt fra verdens støy og uro. Samisk mat og samiske tradisjoner i et frossent vinterlandskap er en varm og viktig del av opplevelsen.

Togetherness

Opplevelsen

Mollisjok Lodge ligger vakkert til midt ute på den enorme Finnmarksvidda. Mange vil si det er øde her, men likevel har du alle fasiliteter du trenger her og mere til. Oppholdet inkluderer 3 dager og 2 overnattinger i dobbeltrom med både frokost, lunsj og nydelig 3 retters middag inkludert. Den vedfyrte bastua står også til disposisjon. Å kaste deg naken i snøen under en sprakende nordlyshimmel, er en glede du aldri vil glemme. 

Den første dagen på vidda blir du sikkert med og mater familiens kjørerein som også holder til her. Du får lære om reinsdyr og livet på vidda, og ikke minst om hvordan vi tilbereder kjøtt på samisk vis gjennom røyking, graving og andre teknikker. Til lunch får du også smake på noen av de hjemmelagde herlighetene.

På ettermiddagen bærer det ut på scootertur til viddas hjerte, den store innsjøen Iesjavri. Her trekkes det garn som er satt ut under isen. Det er helt vanlig å få fin fangst av både røye, ørret og harr. Når kvelden faller på inntas middagen i hyggelig lag foran peisvarmen. I gjestestua er det store vinduer som gjør at man lett kan følge med på det som skjer på nattehimmelen.

Dagen etter lar dere kjørereinene ta dere med på tur. En reise oppover den frosne elva eller i landskapet rundt fjellstua, er helt herlig. Du sitter trygt i en gammel, tradisjonell treslede og får oppleve den opprinnelige måten å forflytte seg på her på vidda. Dere må likevel se an vær og føre litt. På vidda er det alltid noe å finne på, men det er været som bestemmer hva man kan gjøre når. Målet er å kjøre til fjellstuas egen villmarkscamp som ligger i et vakkert område med utsikt. Her blir det mat og drikke og masse fotografering.

Besøker du Mollisjok utpå våren, tar familien helt sikkert fram pilkene og inviterer deg med  på isfiske i løpet av oppholdet. Det betyr kos, hvile og spenning på en gang. Her kan du fort bli bitt av en basill som gjør at du kommer tilbake, igjen og igjen. 

 

Nedre Mollisjok Lodge

E-post: piera@mollisjok.com

Telefon: +47 911 77 975

Web: www.mollisjok.com

Oppmøte: Vertskapet henter deg ved Suossjavri/Cuovddatmohkki, 45 minutters bilkjøring fra Karasjok, eller ved Tutteberget, 45 minutters bilkjøring fra Alta. Turen til og fra fjellstua foregår med snøscooter, en tur som tar hhv 30 min eller en drøy time gjennom et nydelig landskap. Du velger selv hvilken retning du vil komme fra. Dersom du ikke har egen bil, kan transport fra flyplassen ordnes etter nærmere avtale.

Tid: November - april (ankomst i mørketida gjøres kun via Soussjavre).

Pris: kr 8 000,- pr person alt inkludert for 2 netter / 3 dager (unntatt alkoholholdig drikke og transport fra flyplassen til oppmøtested.)

Bekledning: Varme klær, ikke minst ullundertøy, og gode støvler og innesko. Du får låne scooterdresser eller tradisjonelle ytterklær (pesk og skaller) etter behov.

 

Ann-Jorid Pedersen
Reinsdyr og mann i samiske klær foran slede bakfra.
Ellen Johanne
Reinsdyr i landskap dekket av snø med blått lys og måne.
Per Edvard Johnsen
Ørret liggende på snøen med kniv.
Per Edvard Johnsen
Interiør med trebenker og bord Mollisjok fjellstue.
John Kråkenes
To personer ute i snøen ved liten hytte ser på nordlyset.
Interiør med køyesenger Mollisjok fjellstue.