Samisk kultur og åndelighet i Tysfjord

I vår samiske verden er naturen omdreiningspunktet for alt liv og for menneskenes tilværelse. Det er naturen selv som gir kraft til våre åndelige tradisjoner. I denne opplevelsen blir du kjent med den åndelige delen av den lulesamiske kulturen og det vi forstår som livets hellige sirkel.

Your time

På vår høystandard lavvocamp bruker vi gammel samisk kunnskap, moderne mindfulness og naturen for å legge fra oss stress og tunge tanker. Her gjenoppretter vi vår relasjon med naturen slik at kropp og sjel henger sammen igjen. Og slik blir vi litt helere som mennesker.

Opplevelsen

Urfolks åndelighet har tradisjonelt sett vært økosentrisk. Det betyr at naturen hele tiden har stått i sentrum i våre åndelige tradisjoner. I vår forståelse av verden er mennesket en integrert del av skaperverket, med en personlig relasjon til Skaperen og til alt som lever og er i naturen. Våre relasjoner skal preges av gjensidig respekt, motytelser og jevnlikhet. Og i likhet med andre urfolk, har vi samer et åndelig språk for å minne oss om verdiene som er knyttet til fellesskapet i «Iellema gærdda - livets sirkel». Det er et språk for personlig samhandling med naturen og for overføring av verdier innen samisk etikk og moral til neste generasjon.

På Sámi Safari Camp får du oppleve hvordan vi bruker det samiske åndelige språket for å opprettholde gjensidighet og balanse i våre relasjoner til oss selv, til andre mennesker og til naturen. Samtidig hygger vi oss med god mat og drikke og lokale samiske fortellinger rundt bålet i lavvoen. Og når natten smyger seg innpå, tar vi dere med ut på en stille vandring for å besøke plassene for fortellingene som vi delte ved bålet. Kanskje får vi i løpet av en vinternatt se nordlyset danse over himmelen, eller om sommeren oppleve midnattssola lyse på nattehimmelen.

Tilbake i campen finner vi søvnen i myke senger i to-manns sovelavvoer med tregulv og en vedovn som vil holde oss varme gjennom natten – også når det er kaldt ute.

Velkommen til Sámi Safari Camp, tett på naturen, deg selv og samisk kultur!

Sámi Safari Camp

Email: post@samisafaricamp.no

Phone: +47 414 77 822

Web: www.samisafaricamp.no

Facebook: @samisafaricamp

Oppmøte: Kaia på Drag/ Kjøpsvik ca kl 15.00

Varighet: 2 døgn

Tid: fredag – søndag hele året, se bookingknapp på hjemmesiden, eller etter avtale

Pris: kr. 8.000,- pr. person for 2 døgn. Inkludert: båtskyss t.r Drag/  Kjøpsvik, overnatting, mat og opplevelse.

Antall: Min 1 person, max 6 personer

Tid: Hele året, se bookingknapp på hjemmesiden

Bekledning: Fjellsko/ støvler, vann- og  vindtett jakke og bukse, lue, votter, ullundertøy

Nivå: Middels, må kunne gå kortere  turer i ulent terreng rundt campen

Passer for:  Voksne som vil lære mer om samisk åndelighet generelt og spesielt om samenes forhold til naturen.

Mann og hund går på sti av treplanker  skog.
Sengeplasser med reinskinn i lavvo.
Vertskapet Anna og Ingar Kuoljok
Lavvo i skog med blomster med gule blomster foran.

Relaterte artikler