Reindeer Design Lodge, Nordkyn

Hvis du drømmer om å kjenne naturens stillhet omslynge deg samtidig som du bor i lekre, komfortable hytter med utsikt til vakkert landskap, skal du besøke vår samiske designlodge. Du skal også vite at du kommer hjem til oss, og at vi legger hele hjertet vårt i å være et godt vertskap for deg og dine kjære.

Togetherness

Du finner oss rett under Europas nordligste fastlandspunkt, rett øst for Nordkapp. Nordkynhalvøya er reinsdyras beiteland og vår egen sommerboplass. Nordkynhalvøya er et frodig landskap med svært mange vekstarter som frister reinen. Sammen med flokken får vi mennesker nyte  omgivelsene i lange hvite sommernetter med en midnattssol som alltid føles  nær og viktig her nord. Hjemme hos oss får du være med inn i en ny verden.

Fordi hele vårt liv og vårt årshjul dreier etter reinens behov, synes vi det er naturlig å fortelle gjestene våre om dette fantastiske dyret og om den samiske kulturen som er tett knyttet til landskapet vi lever i. Vi pleier å si at naturen er vår kultur, og den kulturen brenner vi for å dele med alle som besøker oss!

For å få mest mulig ut av denne opplevelsen anbefaler vi at dere bor minst 2 netter i en av våre hytter. Interiøret viser deg alle de vakre materialene vi får fra reinsdyret, og lyset som faller inn fra vinduene lar deg aldri glemme hvor i verden du befinner deg. Vil du utforske toppen av Europa og alt dette området har å by på, er vår lodge et veldig godt utgangspunkt. 

Vi i familien Utsi er glad i samisk kunsthåndverk, duodji, og vi produserer mye selv. Mor Ellinor har selv designet en god del av interiøret. Å ligge under en av hennes nydelige, tykke ullpledd gir deg en egen følelse av velvære. Oppholdet kan gjerne kombineres med vår opplevelse "Det samiske måltid" eller med en guidet tur til den kjente naturattraksjonen "Finnkirka". Sistnevnte er en spektakulær fjellklippe som har vært ansett som et hellig samisk landemerke og en navigasjonsmarkør langs kysten gjennom alle tider.

 

REINDEER DESIGN LODGE (Davvi Siida)

E-post: post@davvisiida.no

Telefon:  +47 947 99 864

Web: www.davvisiida.no

Facebook: @davvisiida

Instagram: @davvi_siida

Åpent fra mai – okt, booking ved forespørsel

Hytter: 2 flotte hytter, fullt utstyrt med strøm og eget toalett. Det er felles dusjanlegg med badstue, samt tilgang til grillhytte som ligger idyllisk til ved fjellvannkanten. Alle hyttene er smakfullt innredet med interiør og design fra samisk kultur og har alt av kjøkkenutstyr.

Hytte 1: 4 sengeplasser, 2 soverom. Oppholdsrom med sofakrok, fullt utstyrt kjøkken

Hytte 2: 2 sengeplasser, sovekrok, full møblert sofakrok, fullt utstyrt kjøkken

Priser:

Hytte 1: kr 1 950,- for én natt, kr 3 600,- for 2 netter (pris for inntil 2 personer). Tillegg på kr 500,- pr gjest nr 3 og 4 som bor i hytta. 

Hytte 2: kr 1 650,- for én natt, kr 3 000 for 2 netter (inntil 2 personer)

Inkludert: Frokost og sengetøy, sauna / dusj og grillstue, lån av robåt ved fiskevannet, lån av sykler og lett tilgang til merkede turløyper. 

Beliggenhet: 8 km sør for Kjøllefjord, Nordkyn. Nærmeste flyplass er Mehamn som også har daglige Hurtigruteankomster. Flott bilvei helt fram, det er en opplevelse i seg selv å kjøre igjennom det nakne, men likevel frodige landskapet på Nordkyn. 

Passer for: Denne opplevelsen er for reisende som vil lære mer om naturen i nord, reindriften og samisk kultur, helsebringende mat og hvordan man h øster av naturen for å få bedre livskvalitet. Den passer også for de som vil dyrke fellesskapet og ha tid og rom til seg selv og sine. Opplevelsen passer aller best for de som vil kjenne at tiden ikke går, men kommer. 

Vertskap og hund sittende i naturen.
Stue i lodge.
Krok laget av reinsdyrhorn med håndkle.