Det gode livet ved gammen, Tana

En gammel sannhet forteller at det enkle livet nær naturen er det rikeste livet du kan leve. Vi tror på det. Å klare seg med det nødvendigste kan gi både glede, ro i sjelen og en sitrende frihets­følelse.

Icons

Slike verdier kan være viktig å kjenne på for oss moderne mennesker. Derfor ønsker vi å ta deg med inn i den eldgamle samiske livsstilen ved ørebuegammen, eller bealljegoahtien, som vi kaller den. Du vil bli overrasket over hvor berikende og trivelig det samiske gammelivet kan være!

Opplevelsen

Under besøket hos oss, reindriftsfamilien Gaup i Hillágurra, får du et innblikk i det reindriftssamiske levesettet som er blitt ført av generasjoner helt fram til vår tid. Det vil bli fortalt historier om hvordan vi som reindriftssamer alltid har levd og lever i takt med naturen. Vi ønsker deg velkommen ute på tunet før vi går inn i uthuset hvor familien har et eget duodji- (samisk kunsthåndverk) og omkledningsrom. Her får du servert kaffe og brødmat mens vi leter fram varme vinterklær som du får låne. Vi forteller og viser også fram samiske tradisjonsklær og teknikker. Når du er godt kledd for å gå ut i vinterværet, spaserer vi mot vår tradisjonelle ørebuegamme. På turen får du hilse på og mate årskalvene som alltid er glade for å få en godbit. Etterpå går vi inn i gammen, hvor det er godt og varmt og hvor en gryte med dampende reinkjøtt står klar til å nytes ved bålet. Det blir også bålkaffe, kake og gode fortellinger.

Opplevelsen hos oss kan kombineres med besøk på samiske museer og guiding i buss/bil. (Dette kan bestilles som et tilleggsprodukt).

 

Bealljegoahti - Sami Experiences / Gaup Reinturisme

E-post: gede85@hotmail.com

Telefon: +47 915 68 110

Oppmøte: Deanugeaidnu 2075, Hillágurra, Tana

Varighet: 3 timer

Tid: Vinterprodukt i perioden 20.12-1.4, på bestilling

Pris: Kr. 1.200 pr. person. Inkludert mate rein, middag,  kaffe og kake

Antall: Min 2 pers - max 14 pers

Bekledning: Varme vinterklær og sko, gjerne ullklær under

Nivå: Middels krevende

Passer for:  Ikke egnet for rullestol/sterkt bevegelseshemmede  uten egen assistent

Kirkenes Snow hotel
Vertskapet i samiske kofter foran gammen.
Samisk kvinne med ansikt inntil hodet på reinsdyr.
Kirkenes Snow hotel
Gammen opplyst i vinternatten.

Relaterte artikler