Besøk hos en reindriftsfamilie, Porsanger

Vi er Siv og Per, og dette er vår drøm. Verden ser gjerne litt annerledes ut på innsiden av den samiske kulturen og langt unna det bråkete og travle bylivet. Det er der vi lever, og det er der vi har vår drøm. Vil du være med inn og bli kjent med verden slik den ser ut fra vårt ståsted?

Culture

Lære om reindriftslivet i nord? Bli kjent med oss og plassen vår? Da skal vi vise vei til steder hvor du kan se og forstå hvordan den samiske urbefolkningen i Norge lever i dag. Til landskap der frisk luft og stillhet gir ro i sinn og sjel. Til herlige aktiviteter og til et sosialt møte som vi alle kan sanke glede og styrke fra.

Opplevelsen

Vi tar deg med til vår siida og vår koselige lavvo som har plass til mange rundt ildstedet. Her går også rundt 100-150 dyr fra reinflokken vår og gleder seg til en godbit fra deg. Det er en ekslusiv opplevelse å komme så tett på så mange reinsdyr. Du får høre nordsamisk språk og får lære deg noen ord og uttrykk. Den gamle joikekunsten lar vi deg også utforske! Og mat må vi selvsagt ha. Vi tilbereder en deilig lunsj inspirert av lokale råvarer og samiske tradisjoner og serverer den ved ildstedet.

Hos oss er det nesten alltid tid for fortellinger; det er en viktig del av vår kultur. Du får høre om den samiske historien i Porsanger, og du blir forklart hvordan vi som reineiere lever i dag. Vi vil også gjerne dele det samiske tankegodset om respektfull bruk av naturen. Utenfor lavvoen kan du utfolde deg med lassoen og kjøre en liten tur med snøscooter.

Vårt ønske er å gi deg en opplevelse du kan ta med deg hjem og hente fram i stunder du trenger det. For sånn fungerer minner på sitt beste; de varer så lenge vi vil.

Velkommen til oss! Eller som vi sier det; bures boahtin!

 

Sara Visit Siida

E-post: teamsaravisitsiida@gmail.com

Telefon: +47 951 50 958

Web: www.saravisitsiida.com

Facebook: Sara Visit Siida

Oppmøte: Børselv eller Leirpollen, Porsanger

Varighet: 3-4 timer

Tid: På forespørsel, må forhåndsbookes. Oktober/November – midten av april (vinter)

Pris: Kr. 2.500,- for voksen. Barn 5-16 år, kr. 750 ,- (pr. person). Inkludert: varmt måltid og snøscootertur. Ring oss gjerne for en tilpasset pris og opplegg. 

Antall: Min 2 personer, max 16 personer

Bekledning: Klær tilpasset været. Må tåle noe bålrøyk.

Nivå: Enkel, ingen anstrengelse

Passer for:  Familier og mindre grupper

Jente som kysser reinsdyr
Vertskap i vinterklær
Hund sammen med reinsdyr