Sørsamisk festmiddag og kulturtradisjoner, Røros

Vi er familien Magga Granefjell på Røros, og vi tar deg med på en sørsamisk måltidsopplevelse vi kaller «fra vidda til fat». Denne reisen fører deg langs de lange linjene i historien, og underveis sveiper vi innom flere lokale og personlige fortellinger om livet som reindriftssame før og nå. Og maten, den smaker nydelig av den flotte naturen og landskapet som vår familie lever i og av.

Culture

Opplevelsen

Er du glad i mat og gode historier og er interessert i å lære om sørsamisk kultur? Da er dette festmiddagen for deg. Du får et innblikk i hvordan vi følger våre egne reinsdyr fra de løper rundt på vidda, til dagen vi plukker ut enkeltdyr for slakt, til selve slakteprosessen med påfølgende tilberedelse og til slutt servering. Alt arbeid bygges på kunnskap som vi har lært av våre eldre. Nå bærer vår familie arven videre gjennom tradisjoner som er blitt overført fra generasjon til generasjon. Fortsatt gjør vi det med stolthet over den samiske kulturen vi får lov å representere og i dyp respekt for naturen og landet vi lever

Vi samles i vår romslige tregamme, der vi både deler av historier og gleder oss over den gode maten som reinen har gitt oss. Reinen er vår mat, vår kulturbærer og vårt liv. Det er det reneste kjøttet som finnes, og det tilberedes slik vi har gjort det i utallige generasjoner. Smak og dufter er lokale og delikate og likes av så godt som alle som prøver våre tradisjonsretter. Reinkjøttet vil derfor stå i sentrum denne kvelden. Utover det får du selv anledning til å velge hva du vil smake på. På et rikholdig koldtbord finner du både reinhjerter, tunger, suovas (røyka kjøtt), skav, skanker, gurpi (innmat) og kanskje litt reinsteik. Hjemmelagd gahkku (brød) med litt salat til, får du også. Av drikkevarer kan vi by på både tradisjonelle og moderne smaker.

 

Gallas

E-post: post@gallas.no

Telefon:  +47 41 23 72 80

Web: www.gallas.no 

Facebook: @gallas.no

Varighet: 3 timer

Tidspunkt: På bestilling

Pris: 1 500,- per person (alkoholholdig drikke er ikke inkludert)

Antall: Minimum 10, max

Marie Louise Somby
Samisk festmåltid.
Røros med kirkespir i snø.
Nærbilde samiske klær.

Relaterte artikler