Møt reindriftsfamiliens mor, Karasjok

Jeg er Heidi, og jeg er siida eamit, det vil si at jeg er mamma for både barn og reinsdyr. Det er et godt liv. Er du nysgjerrig på samenes dagligliv, og kanskje særlig på kvinnenes rolle og arbeid? Da skal du bli med meg inn til familiens reingjerde og møte både meg og reinsdyra våre.

Culture

Det er særlig kjørereinene våre og meg du får møte her inne i Karasjokskogen på kanten av Finnmarksvidda. Noen ganger er vi flere mennesker og dyr, andre ganger færre. For alt varierer med de 8 årstidene i vår familievirksomhet. Her inne er det helt stille, og trærne står som oftest tunge av vakker, kritthvit snø. Rundt bålet sitter vi på lune reinskinn og hygger oss med trivelig småprat og fortellinger om det samiske livet både hjemme i hverdagen og inne på vidda. Meg kan du spørre så mye du vil, fordi for en mamma er ingen spørsmål dumme. 

I samisk kultur går ikke tiden fra oss, den kommer til oss. Dermed blir det også tid for å spikke din egen grillpinne og steke nydelig røykakjøtt over bålet. Og selvsagt skal vi drikke glohet bålkaffe slik vi samer alltid gjør når vi er ute om vinteren.

Er det klarvær kan vi også få nyte den høye stjernehimmelen eller se nordlyset danse over oss. og skulle det bli kjølig, prøver vi oss på lassokasting eller andre fysiske aktiviteter. 

 

Midt-Finnmark Siida

(Selges også av Scandic Hotel Karasjok)

E-post: midtfinnmarksiida@gmail.com

Telefon: +47 917 68 070

Web: www.midtfinnmarksiida.com

Facebook: @midtfinnmarksiida

Oppmøte: Beskjed ved bekreftelse på bestilling. Taxi eller annen transport fra hotellet må ordnes selv. 

Varighet: 1-2 timer. Det er ca 5 minutter å gå fra veien langs en god, men litt ulendt sti i snøen. 

Pris: kr. 550 pr pers. Minimum 4 personer og max 8.

Bekledning: Votter, lue, varmesko og klær for de som vil kan vi også prøve oss på lasso kasting utenfor gjerdet på utstilte horn

Nivå: Enkel, ingen anstrengelse. Passer for alle.

Kvinne og jente kledd i samiske klær sittende i snøen.
Kvinne og jente kledd i samiske klær sittende rundt bål sammen med gjester i snøen.
Kvinne  kledd i samiske klær gående på vei med snø sammen med reinsdyr.