Et samisk naturhotell midt på vidda, Kautokeino

Den samiske bygda Kautokeino ligger midt oppe på det enorme fjellplatået vi så stolt kaller Vidda. Her ligger også hotellet vårt med moderne fasiliteter og en ypperlig restaurant.

Togetherness

Vi er omgitt av blånende fjellrekker, en elv som slynger seg gjennom sentrum og et åpent landskap det er lett å bevege seg i. Om sommeren er det grønt og frodig her, om høsten fargerikt og om vinteren frossent, hvitt og blendende vakkert. Hos oss får du sterke møter med samisk kultur, natur og folk året rundt.

Hotellet

Vi liker å kalle oss et sprekt naturhotell på vidda. Det er ikke bare fordi vi har 63 pene rom og en ny, delikat velværeavdeling. Først og fremst handler det om at vi begeistrer med mat og opplevelser i spektakulær natur og eksotiske omgivelser.

Smaken av Kautokeino er smaken av viddas råvarer i nydelige, samiskinspirerte versjoner. Som pizza med røkt reinkjøtt (uforglemmelig god ifølge ryktene). Mer avanserte retter finner du også mange av på vår meny. Og så frokosten! Den har alt det man forventer og i tillegg overraskende innslag av lokale smaker som saltet sik, reinkjøtt og hjemmelaget multesyltetøy. Alt servert med panoramautsikt til bygda og det nydelige landskapet utenfor.

Her er det også ypperlige jakt- og fiskemuligheter og flotte ski- og turløyper rett utenfor hotelldøra. Om vinteren kan du bade i 40 graders boblevann under et flammende nordlys, kjøre snøscooter eller reinslede, og om sommeren kan du vandre eller sykle under midnattssola både dag og natt. Eller du kan bade fra hvite sandstrender ved elva. Velkommen til Thons eventyr midt på vidda!

 

Thon Hotel Kautokeino

E-post: Kautokeino@olavthon.no

Telefon: +47 78 48 70 00

Web: www.thonhotels.no

Facebook: Thon Hotel Kautokeino

Oppmøte: Kautokeino

Tid: Ved forespørsel, åpent hele året

Pris: Fra kr. 1.345,- pr. natt (ved tilgjengelighet). Inkludert: Overnatting med  tilgang til utendørs jacuzzi og  badstu samt frokost

Same med lasso over skulderen med reinsdyrflokk i bakgrunnen.
Ørret og kniv liggende på gresset.
Boblebad på vidda med snø rundt.