Nordlysjakt på Finnmarksvidda, Kautokeino

Nordlysjegerens liv er magisk! Å bevege seg over den store, vide vidda i mørketida, er å tre inn i en verden der det lille blir stort og det store blir lite. Dimensjonene i omgivelsene er overveldende, samtidig kjenner du deg helt til stede i øyeblikket. Du blir opptatt av pusten din som det damper av i kulda, hjertet ditt som banker hardt under de varme klærne, og øynene dine som hele tiden speider etter lyset der oppe.

Icons

Opplevelsen

Nordlyset, måneskinnet og den høye, klare stjernehimmelen gir mørketiden i arktis et blått og spektakulært lys. Denne stemningen er en viktig del av denne turen hvor du får være eventyrer og nordlysjeger. Med snøscootere kjører vi innover vidda på leting etter det vakre og mytiske nordlyset, etter stjernehimmelen og de mytiske fortellingene.

For å se nordlyset best mulig, vil vi vekk fra kunstige lys fra bygda. Ute på tundraen oppleves også stjernehimmelen på sitt beste. Underveis stopper vi for å drikke kaffe og kake og hygge oss på samisk vis. Historiefortelling og ikke minst fotografering er også en viktig del av turen, så det blir det tid til. 

Turen starter fra Thon hotel Kautokeino hvor dere får utdelt varme vinterklær. Vi kjører 2 personer pr snøskuter og ber til værgudene om at nordlyset vil vise sitt spektakulære lysshow for oss denne kvelden. 

 

Hættas opplevelser

E-post: post@hattasopplevelser.net

Telefon: +47 905 99 645

Web: www.hattasopplevelser.net

Facebook: @Hættasopplevelser

Oppmøte: Thon Hotel Kautokeino, klokkeslett oppgis ved bestilling

Varighet: 2-3 timer

Tid: Fra desember/ januar – 1. mai, litt avhengig av være og føre. 

Pris: Kjøre egen snøscooter for 2 personer, 1950,- per person. Hvis du foretrekker å sitte  komfortabelt i en slede bak scooteren, er prisen kr 1450,- pr person.

Antall: 2 - 25 personer

Bekledning: Gjennomsnittstemperaturen vinterstid ligger på omkring -20 grader. I Kautokeino kan du imidlertid oppleve temperaturer ned mot -45 grader. Anbefalt bekledning er derfor varmt yttertøy, flere lag med ull innertøy, ullsokker, votter, skjerf, lue og gode vintersko. Lån av ekstra yttertøy inkludert i prisen. 

Guidespråk: Norsk, samisk og engelsk

Nivå: Du må tåle å være ute i kulda i noen timer, kan ellers tilpasses de fleste behov.

Gaup, Thon Hotel
Staur til lavvo mot solnedgang.
Hættas Opplevelser
Samisk mann i samisk drakt foran reinsdyrflokk.