Aurorajakt i Nordlysland, Karasjok

"Danser med stjerner", kunne vi ha kalt det! Det spektakulære nordlyset hadde fortjent et så fint navn. For det er få ting som fascinerer mer enn de lange lysbåndene i grønt, hvitt og rosa som plutselig virvler over en klar stjernehimmel.

Icons

Aurora Borealis er et av naturens store underverk, og noe alle bør oppleve minst en gang i livet. På denne turen drar vi ut i vintermørket og leter opp mirakelet sammen. I stillhet og i jubel.

Opplevelsen

Turen starter rolig ut fra Karasjok Camping og ned på elveisen der vi prøver oss litt frem med scooterne. Så forlater vi sentrum og kommer oss opp på fjellet der vi slipper lysforurensing og har gode forhold for å nyte himmelens festforestilling. Vi kjører dit vi mener sjansen er størst for å finne det vi jakter på. Vel framme følger nydelig stillhet og sitrende forventing under den høye nattehimmelen i nord.

Dersom nordlyset skulle velge å ikke vise seg, vil vi i stedet fordype oss i det myke mørket på fjellet. På reinskinn rundt bålet tar vi innover oss roen og stillheten og styrker oss med varme drikker og gamle samiske myter om nordlyset. Etter en liten time kjører vi tilbake til campingplassen der vi feirer jakten og drikker en skål til Auroras ære.

Husk å ha med gyldig førerkort! Alle med bil-/traktor-/motor­sykkelførerkort kan kjøre egen snøskuter sammen med vår guider. Nordlyset kan ses når det er mørkt og klart.

 

Karasjok Camping AS

E-post: post@karacamp.no

Telefon: +47 970 72 225

Web: www.karacamp.no

Facebook: @karasjokcamping

Oppmøte: Avjuvargeaidnu, Karasjok

Varighet: 3 timer. Forberedelser ca. 30 minutter

Tid: På forespørsel, alle dager. Oppmøtetidspunkt mellom kl. 18.00 og 23.00 avhengig av når på vinteren det er, og vær- og nordlysmelding

Pris: Voksen: kr. 1.295,- (både sjåfører og passasjerer). Barn under 16 år: kr. 795,-. Inkludert: Lån av skuterdress, skuterstøvler, balaklava, hjelm, tykke votter og  evt ullsokker. Guide på norsk og engelsk

Antall: Max 13 personer

Bekledning: Innerste lag ull/superundertøy, og et lag med fleece eller lignende. Tynne ullsokker, eget skjerf, og gjerne et par hansker eller votter

Passer for: Familier med barn over 10 år

Ørjan Bertelsen
Nordlys over himmelen bak liten hytte
Grilling av kjøtt på bål
Ørjan Bertelsen
Snøscootere