Overnatting i lavvo med nordlys og reinsdyrsledetur, Tromsø

"Tiden er et skip som ikke kaster anker", heter det i et gammelt samisk ordtak. Men på denne turen vil du få kjenne på tidløsheten som finnes ute i villmarka. Å sove i en lavvo under stjernehimmelen er en særegen opplevelse. Men før du går til sengs på reinskinnene ved grua, tar vi deg med ut på reinraid i det store landskapet.

Outdoors

Sledeturen foregår som en tradisjonell reinrad, der rein og sleder er bundet sammen i et langt feste med ledereinen foran. Vår guide vil gå aller først og vise vei.

Etter reinsdyrsledeturen samler alle seg i storlavvoen der vi serverer et tradisjonelt samisk måltid (bidos. Mens vi nyter den rykende varme gryta, får du høre om samisk kultur og samisk folkesang (joik). 

Når natten faller på, kryper vi ned i soveposene som er lagt ut på bjørkeris og myke reinskinn i 2-mannslavvoer. I vedovnen brenner ilden hele natten for å holde oss varme. Om du vil sove eller gå ut og speide etter det magiske nordlyset i mørket, er helt opp til deg. Når dagen gryr vil du våkne til deilig stillhet og ro, rykende varm kaffe og en enkel samisk frokost.

Campen vår drives av samiske guider som kommer fra familier med lange reindriftstradisjoner.

 

Tromsø Lapland

E-post: post@tromsolapland.no

Telefon: +47 918 57 635

Web: www.tromsolapland.no

Facebook: tromsolapland

Oppmøte: Kl. 17.50 Sjøgata 7, Tromsø - Radisson Blu Hotel. Avgang fra Radisson Blu Hotel kl. 18.00. Retur kl 10.00 neste dag, ankomst Tromsø kl 11.00.

Tid: Daglige turer fra 1. november-31.mars. (Avhengig av snøforhold)**

Pris:
Voksen (18+): kr 3 200,-
Ungdom(13-17år): kr 2 800,-kr
Barn(4-12år): kr 1600,-kr (Spebarn (0-3år) kr 300,-)

Antall: 2-48 personer

Bekledning: Varme klær, kamera (valgfritt)

Inkludert: Guide, transport (45 min hver vei), varmt måltid, varm drikke, overnatting i varm, samisk lavvo.

Forbehold: Hvis snø og værforhold endrer seg, forbeholder vi oss retten til å endre varigheten av reinsdyrsledeturen.Hvis reinsdyrsledeturen ikke lar seg gjennomføre, vil vi tilby mating av reinsdyr og samisk kulturformidling til redusert pris (1095,- kr per person).

Tromsø Lapland
Dame i vinterklær inne i lavvo med ovn og fint interiør.
Tromsø Lapland
Gjester i slede med reinsdyr i snøen.
Tromsø Lapland
Samisk vertinne og gjest sammen med reinsdyr