Besøk hos reinflokken, Kautokeino

Kautokeino er Norges største reindriftskommune hvor urgamle tradisjoner fortsatt holdes i hevd. Jeg er Odd Arne Hætta, og jeg og mine folk vil på denne turen ta deg med til reinflokken vår med snøscooter. På noen timer får du oppleve litt av vår hverdag som  reindriftssamer på fjellet.

Culture

Du får også mulighet til å ta nydelige nærbilder av reinen. Reinsdyr er nemlig særdeles fotogene, særlig når de befinner seg i sitt rette element; i flokken på vidda. Dette er turen for deg som vil få et innblikk i det tradisjonelle samiske livet på kort tid og lære av reindriftssamene selv.

Underveis raster vi i en lavvu, det tradisjonelle teltet samene alltid har brukt. Her kan vi hente varme fra bålet, drikke kaffe og nyte en god porsjon med tradisjonell samisk festmat av rein, kalt biđus

 

Hættas Opplevelser

Email: post@hattasopplevelser.net

Phone: +47 905 99 645

Web: www.hattasopplevelser.net

Facebook: @Hættasopplevelser

Oppmøte: Turen starter fra Thon hotel hvor dere også får utdelt varmt yttertøy (inkludert i prisen)

Varighet: 3-5 timer

Tid: Januar - April

Pris: Kjøre egen snøscooter med 2 personer på hver, ved 6-10 personer: kr 3590,- per person ved 10-30 personer; kr 2950,- per person Vil du sitte komfortabelt i slede bak scooteren: kr 2250,- per person.

Størrelse på gruppe: 6 - 30 personer

Bekledning: Varmt yttertøy, ullinnertøy, ullsokker, votter, skjerf, lue og varme sko.

Guidespråk: Norsk, samisk og engelsk

Praktisk info: Vi kjører to personer på hver snøscooter (eller ATV om føret krever det). Turen inkluderer opplæring og nødvendige sikkerhetsutstyr.

Lavvo med bål.
Thomas Rasmus Skaug
Flokk med rein i snøen.