Reinflytting på Finnmarksvidda, Kautokeino

En eldgammel lyd klinger gjennom den kalde april-natta; lyden av en reinflokk i bevegelse. Det er vårflytting og hundrevis av rein har begynt sin langsomme vandring mot sommerbeite og kalving på kysten. Bli med på eventyret!

Outdoors

Vi, reingjeterne, følger flokken på skuter – en gammel tradisjon med ny teknologi – men naturen bestemmer tempoet. Sammen tar vi fatt på en reise i kjente spor, i dyp respekt for natur og tradisjoner. 

Opplevelsen

Vi inviterer deg med inn i denne gamle tradisjonen, i hjertet av samisk reindriftskultur. Det finnes ingen bedre måte å lære på enn å delta aktivt, og det er nettopp det vi vil du skal oppleve på denne 5-6 dager lange turen over vidda.

Den første dagen går med til forberedelse før vi tar fatt på selve eventyret og livet som følger naturens rytmer. Vær, vind og reinen selv bestemmer tempoet og tid for pauser. Ofte er det bedre forhold for å drive flokken om natta, når frosten lager et hardere underlag for reinen. Når ettermiddagssola gjør snøen om til slaps, tar alle seg en hvil.

Det er mye å lære og enda mer å oppleve. Fra deilige smaks­- opp­levelser av reinkjøtt og nyfisket røye, til en spesiell forståelse av både det tradisjonelle og moderne samiske. Synet av flokken som beveger seg gjennom vinterlandskapet er storslått, gripende og umulig å glemme.

Velkommen til vårens vakreste eventyr der natur og kultur går hånd i hånd!

 

Hættas Opplevelser

E-post: post@hattasopplevelser.net

Telefon: +47 905 99 645

Web: www.hattasopplevelser.net

Facebook: @Hættasopplevelser

Oppmøte: Kautokeino (Fra Thon Hotel Kautokeino)

Varighet: 6 dager (5 med flokken)

Tid: Reinflyttinga foregår i perioden ca. 15. april – ca  25. april

Pris: 25.000,- pr. person.  Inkluderer tur med scooter, bekledning, mat, 5 overnattinger i lavvu. 2 personer på hver scooter

Antall: Max 8 personer

Bekledning: Flere lag med ull, ullundertøy, ullsokker, tørt skifte.  Scooterdress, sko, hjelm, lue og votter

Nivå: Du bør være i god form  og ha full bevegelighet for  å være med

Passer for: Turen passer for naturelskere med interesse for samisk kultur.

Morten Broks
Scootere i snølandskap.
Fisker som holder ørret.
Thomas Rasmus Skaug
Bål inne i lavvo.