Inn i vintereventyret med rein og slede, Karasjok

Vinteren på Finnmarksvidda er som oftest hvit og kald med klar, tørr luft. Rimfrosten kan dekorere både menneskehår og reinpels. Sneen kan henge tungt og mykt på bjørketrærne eller ligge som skinnende skarestriper i vårsola. Å oppleve vintereventyret i nord fra en reinslede i bevegelse, er uansett en opplevelse for livet.

Icons

Trekk reinskinnet over deg og nyt ferden! La eventyrlandskapet suse forbi! Etterpå kan du kjenne roen og samværet rundt et knitrende ildsted, la varmen og inntrykkene synke inn i kropp og sjel. Minnene kan du bære med deg for alltid.

Opplevelsen

Vi, Heidi Kamilla og Nils i Karasjok, møter deg ved parkerings­plassen ved Niitosjohka. Herfra er det par minutters spasertur inn til vår samiske siida (reindriftsenhet/leir) der kjørereinene vår holder til. Her har vi også en trivelig og oppvarmet lavvo hvor du får smake tradisjonell bålkaffe og reinkjøtt slik vi liker å spise det selv.

Under det lille måltidet forteller vi om familien vår, om hvordan våre forfedre brukte kjørereinen i tidligere tider, og om hvordan den brukes i dag. Dere får også lære hvordan man bør opptre når man er blant rein. Så går vi ut for å bli kjent med de tamme og vennlige kjørereinsdyra vi har i siidaen vår. Vi leier fram rein og slede, og så får du være med på en fantastisk tur i naturskjønne skogsomgivelser. Selve kjøreturen varer i utgangspunktet et kvarters tid, men vi kan utvide den om dere skulle ønske det.

Velkommen til et hyggelig besøk hos familien Eira i vår siida!

 

Midt Finnmark Siida

E-post: midtfinnmarksiida@gmail.com

Telefon: +47 917 68 070

Web: www.midtfinnmarksiida.com

Facebook: @midtfinnmarksiida

Oppmøte: Karasjok ved Niitosjohka, i skogholtet, Niitosjogas 49

Varighet: 3 timer

Tid: 15.01 - 20.04 på forhåndsbestilling

Pris: Kr 2 000,- pr. person. Inkludert: reinkjøring med oppvarmet lavvo og servering av samiske smakebiter. (Det er også mulig å bestille et tre retters måltid med drikke inkludert i turen. Tillegg kr 500,- pr person)

Antall: Min 2 pers - max 12 pers

Bekledning: Varme vinterklær: gode vinterstøvler, vinterbukser, varm vinterjakke, lue, skjerf og votter

Nivå: Enkel, ingen anstrengelse

Passer for: Alle

Mariell S Pedersen
To samiske personer i samisk kofte med reinsdyr
Mariell S Pedersen
Samisk vert med reinsdyr og gjest
Mariell S Pedersen
Kjeler på bål