Med ski og reinsleder over Finnmarksvidda, fra Mollisjok til Snefjord

Hvert år beveger store, pulserende flokker av rein seg over vidda mot sommerbeitet ved fjorden. På denne turen gjenoppliver vi de stolte flyttetradisjonene og tar i bruk ski, sleder og gammel kunnskap for å klare oss. Velkommen på samisk reinraid!

Outdoors

Vi forflytter oss på ski langs de eldgamle trekkrutene sammen med kjørereinen som drar lasten vår på sleder. Hele turen følger vi de lange linjene i den samiske kulturen og går opp eldgamle traseer i landskapet. Vi er alltid tett på naturen og tett på hverandre.

Opplevelsen

Reinraid på gammelmåten foregår på ski og med kjørerein som trekker hver sin slede med bagasje og utstyr. Underveis på turen lever vi det gode lavvolivet, fisker røye på islagte vann og nyter de uendelig vakre vårnettene i godt selskap. Vi ser landskapet forvandle seg fra åpne, flate sletter med store vann til bratte fjellpartier og lune fjordarmer. På denne tida kan det være både kaldt og mildt, vått og tørt om hverandre. Vårløsningen er et av naturens årlige mirakler, og oppe på vidda blir denne forvandlingen ekstra synlig og vakker. Å leve tett på naturen er en viktig del av denne turopplevelsen. Å følge i reinens og de gamle samiske veivisernes spor, er en stor glede. Å gjøre reisen i hyggelig lag, er et privilegium.

Du velger selv om du vil være med på den siste 2, 3 eller 5 dagers etappen av den rundt 10 dager lange turen. Vi beveger oss 10-30 km pr dag avhengig av føret. 

Denne turen setter dype spor hos deltakerne og gir minner for livet. Vil du se film om turen eller lese hva tidligere deltakere kan fortelle, skal du ta en titt på Facebooksiden til Nedre
Mollisjok Fjellstue.

 

Northern light Reindeer Siida

E-post: piera@mollisjok.com

Telefon: +47 911 77 975

Web: www.mollisjok.com

Facebook: Nedre Mollisjok Fjellstue

Oppmøte: Nedre Mollisjok

Varighet: Turen er delt inn i etapper på hhv 2, 3 eller 5 dager. Tilslutning etter avtale, transport til og fra tilslutningspunkt etter behov. Turen slutter i Snefjord.

Tid: Fra ca 3. mai til ca 15. mai (Datoene kan variere noe)

Pris: 2-5 dager, ca. kr. 2.500 pr døgn.

Inkludert: Transport i Finnmark til / fra startpunkt
og avslutning. All mat og alkoholfri drikke på turen. Overnatting i lavvo, telt og hytte underveis. Turski med multibindinger og staver, liggeunderlag, reinskinn og isfiskeutstyr. Lokalkjent guide

Antall: Max antall gjester på hver etappe, ca 10

Bekledning: Gode vinterklær for ski og fjelltur, kles- og skoskifte.

Passer for: Naturelskende turskigåere med god form, kan være temmelig krevende.

Per Edvard Johnsen.
Per Edvard Johnsen med slede og reinsdyr
Per Edvard Johnsen.
4 ørret liggende på snøen
Per Edvard Johnsen.
Per Edvard Johnsen med slede og reinsdyr