L

post@nordnorge.com

w

Reinsledekjøring under nordlyset, Lyngen

Om du får se det flammende grønne nordlyset fra en reinslede, glemmer du det nok aldri. Men selv uten nordlys er reinraid en opplevelse for den store minneboka i livet.

Icons
13.05.201910:37 Janne Auby

Knirkende snø, pesende og trampende kjørerein, varme skinn over og under deg, røde kinn og tindrende øyne. Jo, her kan vi love store smil, rimfrost i luggen og bankende, varme hjerter! Unn deg et herlig vintereventyr med oss og kjørereinene vår!

Reinsledeturen

Vi henter deg og kjører sammen ut til et naturskjønt landskap rundt 45 km fra Tromsø sentrum. Dette fjellrike området i nærhet­en av de berømte Lyngsalpene huser både et flott kystlandskap og idylliske bygder.

Reinsledeturen foregår på tradisjonelt vis, som en raid. Det betyr at rein og sleder er bundet sammen i en lang rekke med en lederrein i front. I sledene vil dere sitte komfortabelt to og to sammen på reinskinn, med god utsikt til både reinen som trekker og til landskapet vi beveger oss gjennom. Her ute, uten lysforurensing, er det godt håp om å få nordlyset som et bevegelig tak over oss. Uansett vil du kunne nyte og ha glede av den store nattehimmelen over deg og naturen rundt deg.

Du vil får mate de vakre reinsdyrene i leiren og høre om den tradisjonelle livsstilen til reingjeterne. Du får innblikk i gammel kunnskap om å overleve i arktiske strøk. Sammen nyter vi et tradisjonelt samisk måltid før vi bringer dere trygt tilbake til byen. Husk kamera!

 

Tromsø Lapland

E-post: post@tromsolapland.no

Telefon: +47 918 57 635

Web: www.tromsolapland.no

Facebook: tromsolapland

Oppmøte: Sjøgata 7, Tromsø - Radisson Blu Hotel

Varighet: 4-5 timer

Tid: Hver dag 1/11-31/3, oppmøtetid kl. 17.45

Pris: Voksen (18+) kr. 1.695 pp. Ungdom (13-17 år) kr. 1.550 pp. Barn (4-12 år) kr. 850,- pp. Barn (0-3 år) gratis. Inkludert: busstransport, engelsktalende guide, lån av klær, sledetur (ca. 30 min) storytelling, joik, varmt måltid (bidus) og drikke. (Vegetarmat mulig ved forhåndsbooking)

Antall: Max 48 personer (èn buss). 

Bekledning: Vinterdress, varme sko, lue og votter inkludert. Ha varme klær under

Nivå: Enkel, ingen anstrengelse

Passer for:  Enkel. Familievennlig. Ikke anbefalt for rullestolbrukere

Vertskap og gjest med reinsdyr.
Slede med reinsdyr i vinterlandskap med rosa solnedgang.
Lavvo med lys inni og nordlys på himmelen.