L

w

Det samiske måltid

Smaken av rein. Har du kjent lukten av reinkjøtt som koker over et knitrende bål, vet du at den er uimotståelig. Men har du tenkt over at det er gjennom sansene våre vi best forstår stedet og kulturen vi besøker?

Culture
22.05.201917:25 Janne Auby

Vi, reindriftsfamilien Utsi, inviterer deg derfor til å oppleve vår kulturarv gjennom å tilberede og innta et tradisjonsrikt samisk måltid sammen med oss. For smaken av rein er smaken av natur og kultur. Velkommen inn i vår fortelling!

Opplevelsen

I denne opplevelsen er dere gjester hjemme hos oss der vi bor i sommerhalvåret når reinen vår beiter ved kysten. Vi tar imot dere på tunet, på samisk selvsagt, for det er vårt hjertespråk. Sammen går vi i gang med forberedelsene i lávvuen. Vi viser og forklarer hvordan en samisk lávvu er innredet og inndelt, hvilke regler som gjelder og hvordan man tilbereder et tradi­s­jonelt måltid av lokale råvarer. Det er mye som skal gjøres, alt fra å hogge ved og fyre til å lage stekepinner til kjøttet. Måltidet ikke er kun et måltid, men en kulturell opplevelse. Det er naturen som er kjernen i vår kultur, og særlig er reinen helt spesiell for oss. Vi bruker ikke bare kjøttet, men hele dyret, fra skinn til horn og bein og innmat. Du vil få se at matkulturen vår er tett sammenvevd med livstilen vår og med landet her nord som har skjenket oss fantastiske råvarer til alle tider.

Både arbeidet og maten gleder vi oss over sammen. Her er det tid for å stille spørsmål, for å lære og trives.

 

Davvi Siida AS

E-post: post@davvisiida.no

Telefon: +47 947 99 864

Web: www.davvisiida.no

Facebook: davvisiida

Instagram: @davvi_siida

Tripadvisor: Davvi Siida

Oppmøte: Finngammvannet - Kjøllefjord - Nordkynhalvøya. Hit kan du komme med Hurtigruten, med  egen bil, eller ta fly

Varighet: 3 timer

Tid: På forespørsel 16.6 - 31.8 kl. 20.00 - 23.00

Pris: Kr. 990,- inkl. 3-retter. Drikke ikke inkludert

Antall: Minimum 4 personer

Bekledning: Uteklær

Nivå: Enkel, ingen anstrengelse

Passer for:  Alle

Gi din kommentar

Reinsdyr i solnedgang
Christian Roth Børresen
Mennesker rundt bålte inne i lavvo.
Kjøtt som grilles på bålet

Relaterte artikler

Gi din kommentar