Sápmi Park, Karasjok

Husker du hvordan det er å se opp mot en stor, blinkende stjernehimmel? Å kikke inn i selve himmelmysteriet og lure på hvilke hemmeligheter stjernebildene bærer på? Tør du å la deg pirre av samisk mystikk og mytologi?

Icons

Av den suggererende joiken? Er du nysgjerrig på samisk kultur rent generelt? Få med deg vårt magiske filmteater Stálubákti om samenes gamle tro og syn på verden. Glem heller ikke alt det andre vi byr på! Velkommen!

Opplevelsen

I Sápmi Park får du oppleve samisk kultur og historie på en underholdende, engasjerende og lærerik måte hele sommeren. I furuskogen finner du våre typiske samiske boplasser, vinter siidaen og sommersiidaen. Her vises ulike typer lavvoer, goahtier (gammer) og noen små tømmerstuer og njallaer (stabbur). Om sommeren er dette en levende utstilling. Sennagress som skal brukes i skoene, henger til tørk. Og reinsdyr gresser fredelig på vollene. Her kan du fôre reinen eller lære deg lassokasting. Inne i lavvoene lages det duodji, samisk kunsthåndverk, mens du ser på. Du kan også bestille et eget glass-show og prøve å blåse din egen glasskunst.

Sett gjerne av god tid i butikken, for dette er stedet for unikt vinter­utstyr og vakre gaver. Her finnes tradisjonelle sølvsmykker, koftesjal, kartanker av tovet ull og vakker og vakker knivkunst. I Sápmi park jobber det både sølvsmeder og glassblåsere som alle lar seg inspirere av den lokale naturen og kulturen. Her har vi også kafè og restaurant. Hos oss får du med andre ord litt av hvert og mye av det meste! Hjertelig velkommen til vårt lille Sápmi!

Sápmi Park Karasjok

E-post: sapmi.karasjok@scandichotels.com 

Telefon: +47 78 46 88 00

Web: www.visitsapmi.no 

Facebook: @sapmipark

Oppmøte: Karasjok

Tid: Se nærmere info om åpningstider på nettsiden

Pris: Kr. 195,- for voksen, kr. 140,- for barn. Inkludert: inngang til parken  med magiske teater, lassokasting, joik og guidet omvisning. Pris for glassblåsing og andre aktiviteter på forespørsel.

Nivå: Enkel, ingen anstrengelse

Passer for:  Alle

Johan Wildhagen - Visitnorway.com
Dame i samisk drakt sammen med gjester
Terje Rakke
Gjester rundt baal i lavvo
Butikk i Sápmi Park.
Detalj fra Sápmi Park.
Illustrasjon av område på Sapmi Park