Sledetur med reinsdyr og samisk kultur, Tromsø

Den eldste formen for transport i nord, er reinsledekjøring. På denne turen får du kjenne hvordan det føles å bevege seg gjennom landskapet bak sterke reinokser som er trent til å trekke tung last. Du sitter komfortabelt i tradisjonelle sleder, og kan nyte utsikten og stemningen.

Icons

Sledeturen er ca 3 km lang og foregår som et tradisjonelt samisk reinraid. Det betyr at hver slede har en rein som trekker, og at alle sledene er bundet sammen i en lang rekke. Den første sleden trekkes av lederreinen, og helt i front går guiden og viser vei. Dersom vi får klarvær og himmelen åpner seg, vil du kunne se nordlyset danse på himmelen over deg.

Turen vil foregå på dagtid og etter reinsdyrsledeturen vil vi forflytte oss inn i storlavvoen der det serveres et samisk tradisjonelt varmt måltid (bidos). Her får du også høre om samisk kultur og kunne lytte til samisk folkesang (joik). Campen vår drives av samiske guider som kommer fra en familie med lange reindriftstradisjoner.

 

Tromsø Lapland

E-post: post@tromsolapland.no

Telefon: +47 918 57 635

Web: www.tromsolapland.no

Facebook: tromsolapland

Oppmøte: Kl. 09.45 Sjøgata 7, Tromsø - Radisson Blu Hotel. Avgang kl. 10.00.

Varighet: 4-5 timer

Tid: Daglige turer fra 1. november-31. mars. (Avhengig av snøforhold)

Pris: 
Voksen (18+) kr 1 695,-
Ungdom (13-17 år) kr 1 550,- 
Barn (4-12 år) kr 850,- (3 år eller yngre gratis)

Antall:

Hva er inkludert:

  • Guide
  • Transport (45 min hver vei)
  • Varmt måltid
  • Varm drikke‍

Bekledning: Du må selv ha med varme klær og støvler, og gjerne kamera

Forbehold:  Hvis snø og værforhold endrer seg, forbeholder vi oss retten til å endre varigheten av reinsdyrsledeturen. Hvis reinsdyrsledeturen ikke lar seg gjennomføre vil vi tilby mating av reinsdyr og samisk kulturformidling til en redusert pris (1095 kr per person).

Tromsø Lapland
Mannlig same med reinsdyr i snøen.
Tromsø Lapland
Gjester på sledetur i snøen.