Snøscootertur i vinterland, Karasjok

En reise inn i vinterlandskapet og ut på den gedigne Finnmarksvidda, krever noen hestekrefter til hjelp. Avstandene er store og det er ikke lett å spasere langt i snøen. Derfor er vi heldige som har snøscootere som kan ta oss enkelt og lett ut i naturen og inn i eventyret. Moro, er det jammen også.

Outdoors

På samisk kaller vi skjønnheten i naturen for luonddu čabbodat. Vi er stolte av det flotte landskapet vårt, og vi som bor her elsker selv å være ute og nyte naturen hele året. En av våre store gleder er å reise inn i den frosne vintermagien og kose oss rundt et bål, ligge musestille ved et fiskehull på isen, fotografere det nydelige lyset eller bare sitte og høre på stillheten rundt oss og knitringen fra bålet. Det er nettopp dette også du kan få oppleve på denne turen.

Opplevelsen

Dette er en 5-timers utflukt som passer for de som er normalt spreke og som liker å være ute. Vi starter på Karasjok Camping for registrering av førerkort, påkledning og briefing før turen. Trenger du å bli hentet på hotellet, ordner vi det. Når alle er godt kledt og har fått god informasjon om hva som venter, tar våre erfarne guider dere ut for en kort opplæring i scooterkjøring. Du velger selv om du vil kjøre eller sitte på med en av dine venner. Så reiser vi vekk fra bygda, bort fra sivilisasjonen og inn i den store villmarka.

Turen handler ikke så mye om scooterkjøringa i seg selv, heller om å være ute og nyte  skjønnheten rundt oss. Vi stopper selvsagt opp for bålkos slik vi lokale alltid gjør! Og vi prøver oss også på litt isfiske om forholdene tillater det. Den samiske måten å isfiske på er å ligge på magen og kikke ned i fiskehullet. Men foretrekker du å sitte oppreist på en krakk, går det også bra. Spenningen er den samme; biter fisken på? Får vi fangst, renser og griller vi fangsten over bålet der og da. Sprellende ferskt og utendørs, smaker alltid best!

Passer det ikke å fiske, setter vi annen samisk tradisjonskunnskap på agendaen. Det finnes for eksempel et stort antall ulike båltyper i samisk kultur. Du kan lære å bygge noen av dem, og forstå hvilke typer som passer best i hvilke situasjoner. Du kan også trene opp scooterferdighetene med litt privatundervisning på snøbane, eller du kan bare ligge på ryggen på et reinskinn og kikke på skyene drive forbi. Vi er innstilt på å tilpasse turen og innholdet etter vær og føre og hvem vi har med. Lengden på kjøreturen må også tilpasses litt underveis, slik at vi stort sett alltid kjører langt nok og lenge nok, men uten å slite ut noen.

  

Karasjok Camping

E-post: post@karacamp.no

Telefon:  +47 970 72 225

Web:  www.karacamp.no

Facebook: @karasjokcamping

Oppmøte og varighet: Henting etter avtale fra kl 09.30, eller oppmøte på Karasjok Camping kl 10.00. Retur senest kl 15.00.

Utstyr og annet: Husk å ha med deg førerkort (til for eksempel bil). Ta gjerne med deg noe snacks til å ha i lomma, som nøtter, sjokolade eller lignende.

Varme ullklær til å ha under scooterdressen er viktig, bruk gjerne lag på lag. Ta også med en liten tursekk for personlige eiendeler og ekstra genser eller sokker. 

Et besøk på en fjellstue kan være en erstatning dersom været ikke tillater bålkos

Isfiske inkluderer fiskekort.

Pris: Kr. 2 100,- for voksne og 1 100,- pr barn; 10 – 16 år. (Rabatt hvis barn sitter i slede)

Kaffekjel på bål i forgrunnen, dame liggende på snøen bak.
Ørret med kniv liggende på snøen.
Ørret på pinne stekes over åpen ild.