Naturens stillhet, Karasjok

Lengter du etter ro? Etter stillhet? Etter å føle deg bitteliten og samtidig uendelig verdifull under en flammende nordlyshimmel? Det er akkurat den følelsen vi forsøker å gi deg på denne turen.

Your time

Ferden går innover Finnmarksvidda med våre tamme kjørerein. Vi starter i furuskogen i Ravdujohka, og setter snart kursen nordvest mot Nagircohkka som vi kaller Det søvnige fjellet. Turen går på kvelden omtrent idet mørket faller på. Det gir en helt egen stemning og ro, og ikke minst har vi da det beste utgangspunktet for å se nordlys. Turen vil gå i gangfart, og den eneste lyden dere kommer til å høre er reinens klover som treffer snøen.

Hvis værgudene er på vår side, vil vi kunne se det magiske guovssahas (nordlyset) vise seg frem i de vakreste farger og bevegelser. I mørket og stillheten føler man seg så nær himmelen, at man nesten kan høre knitringen fra de enorme lysbåndene som fyller himmelhvelvingen! 

Å sitte i stillhet under den enorme stjernehimmelen på Finnmarksvidda, der alle himmellegemer trer så tydelig fram, er en helt spesiell opplevelse. 

 

KB-Siida

E-post: Anna Ravna Gaup: anna.ravna.gaup@gmail.com eller Anne Louise Næss Gaup:kbsiida@gmail.com

Telefon: Anna Ravna Gaup: +47 41 85 50 18 eller Anne Louise Næss Gaup: +47 93 29 90 83 

Facebook: @KbSiida

Oppmøte: Ravdujohka, 3 km fra Karasjok sentrum.

Varighet : 1-3 timer. 

Tid: 20. november-1. april.

Pris: kr 1 500 pr person. 

Bekledning: gode vinterklær. Husk, ull er gull. Så her gjelder det å kle på seg med flere lag. Ull innerst, mellomlag og gode ytterklær som feks tykke dunjakker og scooterbukser. Husk at det alltid er beina som først blir kalde, så her gjelder det med gode vinterstøvler og ullsokker inni. 

Passer for: Mindre grupper eller individuelle gjester. Minimum 4 personer. Passer for alle som vil oppleve stillheten i naturen.

Liv Engholm
Reinflokk i rosa solnedgang.