Urfolkskunst med horn og sjel i Karasjok

Er samisk kunst sint? Hvorfor bruker enkelte kunstnere bare reinsdyret som tema? Hvorfor nevnes ikke samisk kunst i nasjonale medier? Slike spørsmål diskuterer vi med glede mens vi smaker på lokal snacks og nyter et glass vin sammen.

Culture

Og selvsagt ser vi også på spennende og fabelaktig flott kunst. Vi inviterer til en opplevelse som stanger, utfordrer og gleder. Til en kunstopplevelse som vil røske tak og sette spor i den som åpner seg for verkene og fortellingene bak.

Opplevelsen

Vil du komme tett på samisk kunst, eller forstå den samiske virkeligheten gjennom kunst, da skal du besøke oss! Sámi dáiddaguovddáš / Samisk senter for samtidskunst holder til
i et varmt og trendy miljø midt i Karasjok. Her er du omgitt av kunst fra alle samiske områder og urbefolkninger verden over. På våre omvisninger hjelper vi deg å se verden fra kunstnernes eget perspektiv, samtidig som vi oppmuntrer deg til å tolke kunstverkene på din egen måte. Vi viser fram samisk samtidskunst, det vil si en kunst som formidler vår egen tid, som påvirker og blir påvirket av dagens politikk, samfunn og kultur, men som også bærer i seg lange tradisjoner og en rik historie.

Vårt ønske er at du vil gå inn i kunstnernes fortellinger om den samiske sjelen; se kampen og smerten, frustrasjonen over urettferdighet og tapte landskap, lengselen og den urgamle kjærligheten til naturen. Og at du deretter reiser hjem med et bankende hjerte for det samiske folket og deres historie.

Velkommen til oss!

 

Sámi dáiddaguovddáš/Samisk senter for samtidskunst

E-post: post@samidaiddaguovvdas.no

Telefon: +47 902 44 062

Web: www.samidaiddaguovddas.no

Facebook: SamiCenterForContemporaryArt

Oppmøte: Karasjok, i foajeen på SDG- Sámi dáiddaguovddáš.  Suomageaidnu 14

Varighet: Fra 19.00 - 21.30, ca. 2,5 timer.

  • Introduksjon til senteret
  • Innføring i utstillingen og kunstnerne av guide, fri  vandring og mulighet til å se kunstfilm i eget kinorom. 
  • Servering av vin, ost og kjeks i foajeen

Tid: På forespørsel man - fre fra kl. 19.00 - 21.30 

Pris: Kr. 450,- pr. person

Antall: Max 15 personer

Nivå: Enkel, ingen anstrengelse

Passer for: Kunst- og kulturinteresserte voksne

Tor Egil Rasmussen
Damer på galleri som ser på skulptur.
Nina Smedseng
Samiske søljer.
Nina Smedseng
Samiske smykker.