Et samisk vintereventyr på 1-2-3

Midt i den lille, trivelige bygda Karasjok på Finnmarksvidda, ved Scandic hotell, kan du få en intens opplevelse og en smak av samisk kultur på under 2 timer.

Icons

Opplevelsen

Inne i kulturparken Sápmi Park har vi tilrettelagt et program som gir deg en vitamininnsprøytning av samisk kultur. Du får besøke vårt magiske samiske kinoteater med filmvisning, bildeutstilling og historiefortelling. Utendørs får du være med på en liten rundtur med rein og slede, sammen en lokal samisk familie. Vi tilbereder også kaffe på tradisjonelt vis over bålet og koser oss rundt flammene. Du får stille så mange spørsmål du måtte ha om samisk kultur og livet på vidda, og få gode svar fra de lokale samene.

Og så kan du selvsagt ta bilder i fleng, både av deg selv og reisefølget, av de vakre kjørereinene, av snø, istapper og de tradisjonelle tømmerhyttene dere vil kjøre forbi med sledene. Og er dere heldige, kan dere også forevige den flotte stjernehimmelen her nord eller det flammende, dansende nordlyset som folk kommer fra hele verden for å se med egne øyne. Her får du mye på en gang på veldig kort tid.

  

Sápmi Park Karasjok

E-post: sapmi.karasjok@scandichotels.com 

Telefon: +47 78 46 88 00

Web: www.visitsapmi.no 

Facebook: @sapmipark

Oppmøte: Karasjok

Tid: Se nærmere info om åpningstider på nettsiden

Pris: Kr. 1 699,- Inkludert inngang til parken med besøkt i det magiske kinoteateret, bålkaffe og reinsledekjøring med guide. 

Nivå: Enkel, ingen anstrengelse

Passer for:  Alle som vil ha en smak av samisk kultur og tradisjon på kort tid.

 

Reinsdyr mot hvit snø med rød sele.
Reinsdyr som drar slede på kvelden på vei med snø.
Kjele som koker over bål i samisk lavvo i Karasjok.