Med elvebåt og fiskestang over Finnmarksvidda

Den mektige Finnmarksvidda er gjennomstukket av mektige elver og innsjøer, men det krever høy lokalkunnskap å ta seg fram på den storslåtte vannveien fra nordvest til sørøst. På denne 2-dagers turen krysser vi Finnmarksvidda på samisk vis; med elvebåt, fiskestang og apostlenes hester.

Outdoors

Dere hentes i Alta med bil og kjøres til bredden av Joatkavann (ca 45 min). Her går vi om bord i elvebåtene og setter kursten mot Joatka fjellstue. Her møter dere Molleš-Piera, vår  eventyrlige og lommekjent guide, som er vokst opp og bor på vidda. Han kjenner hver elvestein og sandbanke vi kommer til å forsere. På vei over vannet blir det en liten stopp for å teste fiskeutstyret. Har dere ikke stang selv, kan dere låne. Ved ankomst Joatka fjellstue blir det lunch og anledning til å bli bedre kjent. Når vi er klare til å dra videre, laster vi sekkene over i terrengbil og går til fots i vakkert, åpent terreng, rundt 8 km. Etter ca 2 timer er vi ved Svanelva der vi entrer en ny elvebåt som tar oss over Finnmarks største innsjø, Iešjavre. Her fisker vi både med stang (flue eller spinner) og trekker garn. Det er mulig å få stor fisk av både røye, ørret, harr og gjedde. Fisken nyter vi selvsagt til kvelds eller til lunch dagen derpå. Turen går videre både til fots og med elvebåt helt til vi når Nedre Mollisjok. Her venter en bedre 3-retters middag, badstu og overnatting på Pieras egen fjellstue.

Neste dag reiser vi samme vei tilbake, men bevilger oss noen trivelige stopp. Det blir kaffe og vafler på fjellstua Øvre Mollisjok, deretter en god rast i vår villmarksleir ved Iešjavre. 

 

Nedre Mollisjok Fjellstue

E-post: piera@mollisjok.com

Telefon: +47 911 77 975

Web: www.mollisjok.com

Oppmøte: I Alta kl. 09.00. Retur Alta dag 2, ca kl. 19.00

Varighet: 2 dager, overnatting i enkelt-, dobbelt eller trippelrom etter eget ønske.

Tid: Primo juli - ultimo september

Pris: Kr. 4.900,- pr. person / 2 dager, 1 overnatting. Inkludert:  bil- og båtskyss, måltider, guide

Antall: Min 3 pers - max 6 pers

Bekledning: Fjellstøvler, vann- og vindtett jakke og bukse, lue, votter, ullundertøy, ryggsekk

Nivå: Middels, må kunne gå opp til 2 timer i flatt terreng

Passer for: Voksne og evt aktive familier med større bar

Per Edvard Johnsen
Baugen på båt mot horisonten og sol på blå  himmel.
Per Edvard Johnsen
Fiskere på vei ut i båten i disig landskap.
Ørret liggende på stein.