Fjellvandring med kløvrein, Finnmarksvidda

Fjell er begynnelsen og slutten på ethvert landskap, også på Finnmarksvidda. Det er ved å vandre i høyden du virkelig ser storheten i naturen. Bli med på en lett vandretur under midnattssola med kløvrein og overnatting i lavvu.

Outdoors

Her oppe er lufta klar, sommerens lyder og dufter sterke, fuglesangen tydelig. Å vandre med reinsdyr gjennom landet der sola aldri går ned, blir til minner du kan bære med deg for alltid.

Turen starter fra parkeringen ca 1 mil fra Lakselv østover mot Børselv. Kløvreinen som vi går sammen med er godt pakket og leder an langs stiene opp mot vakre Karenvann. Her ligger lavvuleiren vår i et nydelig viddelandskap med utsikt mot Porsangerfjorden i det fjerne.

Her tilbereder vi tradisjonell samisk mat (bidus), forteller om livet vårt, om naturen her og om den lokale historien. Karenvann har røye og ørret, og selvsag skal vi prøve fiskelykken. Våre forfedre brukte kasteboks for å fange fisk. Denne metoden får du se og selv teste ut. Du kan også ta med egen fiskestang om du foretrekker det.

I lavvuen sover vi på bjørkeris med reinskinn oppå, slik vi alltid gjør når vi er på tur. Lavvuen har bål i midten, og det holder oss både varme og skaper flott stemning.

 

Midt Finnmark Siida

E-post: midtfinnmarksiida@gmail.com

Telefon: +47 917 68 070

Web: www.midtfinnmarksiida.com

Facebook: @midtfinnmarksiida

Oppmøte: Porsanger, Lakselv ved FeFo huset

Varighet: 2 døgn, avreise på dagen f. eks. kl. 12 i overnatting og tilbake kl. 12 dagen etter

Tid: På forespørsel ca 15. juni - 15. august

Pris: Kr. 4.250,- pr. person/døgn. Inkludert: Bilskyss tur/retur Lakselv og startstedet Caskil, overnatting i tradisjonell lavvu, varmt måltid og vandring med kløvrein og guide

Antall: Min 2 pers. - max 8 pers.

Bekledning: Fjellsko/støvler, vann-vindtett, jakke og bukse, lue, votter, ullundertøy, mygghatt

Nivå:  Middels, ca. 4 km å gå i lett stigning hver vei

Passer for: Voksne i normalt god form og evt. familier med større barn

Annet:  En mygghatt kan være lurt, ha med myggmiddel, egen fiskestang hvis ønskelig, egen sovepose

Gressende reinsdyr.
Rosa solnedgang.
Bål i vannkanten.