Vandretur gjennom mytisk landskap, Nordkyn

I Sápmi sier vi gjerne at alle veier leder til rein! Samtidig er det noen veier vi vet kan lede til himmels. Det er stier som tar oss til svimlende naturattraksjoner med historier som berører. På denne herlige vandreturen besøker vi nettopp et sånt sted. Husk kamera, for en vandretur til Finnkirka vil du virkelig kjenne suget etter å forevige.

Outdoors

Målet for vandreturen er den spektakulære klippen "Finnkirka". De to steinformasjonene som lener seg mot hverandre der de klamrer seg fast  på kanten av et høyt stup, er nevnt allerede i eldgamle kilder. Denne litt bortgjemte attraksjonen er kjent som et hellig samisk sted og klippen er også oppført som et samisk kulturmonument av Riksantikvaren i Norge.  

Mens vi vandrer gjennom landskapet forteller vi dere historier om de gamle samiske mytene, om den gamle samiske naturreligionen og om hvordan livet her fortonte seg for lenge siden. Vi lærer der om samiske navn på steder og naturformasjoner, og vi viser dere hvordan man leser landskapet med reindriftsutøverens øyne. Naturen byr på spiselige vekster og planter vi smaker på underveis, men vi har også med oss en deilig niste hjemmefra som vi nyter ute. Sammen utforsker vi den rå og vakre naturen, den friske, rene lufta og det fine sommerlyset. 

Det hender det regner og blåser også om sommeren i nord, selv om regnet som kommer som regel er veldig sparsomt. Du bør likevel ha med en ekstra genser, samt vind- og vanntette klær. Og gode sko eller støvler til å vandre med selvsagt.

 

Davvi Siida AS

E-post: post@davvisiida.no

Telefon: +47 947 99 864

Web: www.davvisiida.no

Facebook: davvisiida

Instagram: @davvi_siida

Tripadvisor: Davvi Siida

Oppmøte: Finngammvannet - Kjøllefjord - Nordkynhalvøya. Hit kan du komme med Hurtigruten, med  egen bil, eller ta fly

Startsted: Davvi Siida, her slutter også turen

Varighet: 5 timer

Periode: Fra slutten av juni til slutten av august, daglig etter avtale

Pris: Kr 1 500,- pr person. (Minstepris for turen er kr 4 500,- eller 3 deltakere)

Turen inkluderer: Lunsj utendørs med deilig bålkaffe, guide 

Antall: Maks 12 personer. 

Passer for: Alle aldre, men krever at man er i fysisk god form. Stiens høyeste punkt ligger ca 250 meter over havet. Vanskelighetsgrad: lav til middels. Guiding på engelsk og norsk.

Turen kan kombineres med overnatting i vår Reindeer Lodge og opplevelsen Det samiske Måltid.

Vert ute i naturen spikker med kniv.
Kaffekjele på bål.
Mannlige hender som plukker multer.

Relaterte artikler