L

w

Inn i vintereventyret med rein og slede

Vinteren på Finnmarksvidda er som oftest hvit og kald med klar, tørr luft. Rimfrosten kan dekorere både menneskehår og reinpels. Sneen kan henge tungt og vakkert på bjørketrærne eller ligge som skinnende skarestriper i vårsola. Å oppleve vintereventyret i nord fra en reinslede i bevegelse, er en opplevelse for livet.

Icons
22.05.201919:27 Janne Auby

Trekk reinskinnet over deg og nyt! Etterpå kan du kjenne stillheten og samværet rundt et knitrende ildsted, og la varmen og inntrykkene synke inn i kropp og sjel. Minnene kan du bære med deg for alltid.

Opplevelsen

Vi, Heidi Kamilla og Nils i Karasjok, møter deg ved parkerings­plassen ved Niitosjohka. Herfra er det par minutters spasertur inn til vår samiske siida. Her har vi en trivelig og oppvarmet
lavvo hvor du blir servert tradisjonell bålkaffe som velkomst.

Det samiske livet på vidda handler mye om rein og det gjør også denne opplevelsen. Vi serverer dere reinkjøtt med tilhør­ende drikke, slik vi liker å spise det selv. Etter det lille måltidet vil vi fortelle om hvordan våre forfedre brukte kjørereinen i tidligere tider, og om hvordan vi bruker den i dag. Dere får også lære hvordan man bør opptre når man er blant rein. Så går vi ut for å bli kjent med de tamme og vennlige kjørereinsdyra vi har i siidaen. Vi leier fram rein og slede, og så kan du gjøre deg klar til en fantastisk tur i naturskjønne skogsomgivelser. Selve kjøreturen varer i utgangspunktet et kvarters tid, men vi kan utvide den om dere skulle ønske det.

Velkommen til et hyggelig besøk hos oss i vår siida!

 

Midt Finnmark Siida

E-post: midtfinnmarksiida@gmail.com

Telefon: +47 917 68 070

Web: www.midtfinnmarksiida.com

Facebook: @midtfinnmarksiida

Oppmøte: Karasjok ved Niitosjohka, i skogholtet, Niitosjogas 49

Varighet: 3 timer

Tid: 15.01 - 20.04 på forhåndsbestilling

Pris: Kr. 2.500,- pr. person. Inkludert: reinkjøring med oppvarmet lavvo og servering av varmt måltid. (Det er også mulig å bestille kun reinkjøring til kr. 1.700,- pr. person, eller reinkjøring med lavvo og bålkaffe kr. 2000,- pr. person)

Antall: Min 2 pers - max 12 pers

Bekledning: Varme vinterklær: gode vinterstøvler, vinterbukser, varm vinterjakke, lue, skjerf og votter

Nivå: Enkel, ingen anstrengelse

Passer for: Alle

Gi din kommentar

Mariell S Pedersen
Mariell S Pedersen
Mariell S Pedersen